sunnuntai 13. tammikuuta 2019

5 X järjestön kaksinaismoralismi


Kaksinaismoralismi ja tekopyhyys kukoistavat Jehovan todistajien järjestössä, samat säännöt eivät suinkaan koske kaikkia tahoja. Yksittäinen, järjestön tarjoaman tiedon varassa luojaansa palveleva jäsen ei useimmiten ole tietoinen niistä räikeistä kaksinaismoralismin ilmentymistä, joita seuran toiminta vs. vaatimukset jäseniltään pitävät sisällään. Kokosin tähän vain muutamia ilmeisiä kohtia:

  • Järjestö kieltää jäseniltään tupakoinnin ja suoranaisesti tupakkateollisuudessa työskentelyn – esimerkiksi tupakkatehtaalla työskentely voisi johtaa järjestöstä erottamiseen.Kuitenkin se itse on historian aikana rikastunut sijoituksillaan tupakkateollisuuden osakkeisiin.
  • Järjestö vaatii ehdotonta poliittista puolueettomuutta jäseniltään, vaikka tästä seuraisi vuosien pituinen vankilatuomio tai jopa vainoa. Kuitenkin se itse on ollut vuosia Yhdistyneiden kansakuntien jäsenenä, tuon samaisen järjestön jota se kutsuu Ilmestyskirjan pedoksi.Järjestö luopui tästä jäsenyydestään hyvin pian sen tultua julkisesti ilmi – selityksenä jäsenyydelle oli muun muassa se, että se takasi järjestölle pääsyn YK:n kirjastoon ja sitä kautta tärkeisiin dokumentteihin. Ilmeisesti näinkin heppoisin perustein voidaan tehdä myönnytyksiä puolueettomuudessa? Lisäksi selitys on kovin ontuva, sillä aineistoon pääsee todellisuudessa käsiksi ilman jäsenyyttäkin.
  • Järjestö on tuonut vahvasti ilmi katolisen kirkon lasten hyväksikäyttöskandaalin ryvetessään itse aivan saman mittaluokan skandaalissa joutuen korvaamaan kymmeniä  miljoona euroja uhreille - tästä vaijeten.
  • Järjestö taisteelee omasta uskonvapaudestaan maissa, jossa sitä on rajoitettu, mutta ei anna sitä omille jäsenilleen.
  • Järjestö on kautta historian tuominnut kristikunnan lapsikasteen – kastaen kuitenkin itse samanaikaisesti hyvin nuoria lapsia. Lapsia, joiden kyky tehdä elämänmittaisia ratkaisuja ei ole käytännössä juuri parempi kuin vastasyntyneen.

Vastaanotettuaan lukuisia tiedusteluja järjestön jäsenyyteen YK julkaisi tiedotteen, jossa se ilmoittaa järjestön olleen yksi heidän NGO (non-governmental organization) jäseniaan vuodesta 1992)

 
Kuvakaappaus jw.org - sivustolta.


Kuukauslähetys maaliskuu 2017 / Stephen Lett ihannoi järjestön lapsikastetta.


Ote Euroopan ihmisoikeussopimuksesta. Jehovan todistajilla ei ole oikeutta vaihtaa uskontoa ilman vakavia seuraamuksia tai toimia oman omantuntonsa mukaan ilman uhkaa järjestöstä erottamisesta.

Yksittäisen Jehovan todistajan on kovin vaikeaa ensinnäkään tietää mitä järjestön kulisseissa tapahtuu, tällaisista epäkohdista kun ei kukaan järjestön sisällä voi puhua. Toisekseen ne pienet tiedonjyväset vaikkapa hyväksikäyttöskandaalista työnnetään pois mielestä tyydyttävän vastauksen puuttuessa - sillä järjestön mädännäisyys ei ole vaihtoehto. Tällaisessa kuplassa elin itsekin vuosia, joten en suinkaan voi väittää ettenkö ymmärrä miten näiltä asioilta herkästi sulkee silmänsä. Tätä postausta kirjoittaessani heräsi mielenkiinto kirjoittaa tähän kokoamistani aiheista yksityiskohtaisemmin - joten palaan näistä joihinkin tulevissa postauksissani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasten ja nuorten suojeleminen hyväksikäytöltä - mitä Jehovan todistajien järjestö tekee?

Jehovan todistajien järjestö on kautta historiansa tuonut vahvasti ilmi katolisen kirkon lasten hyväksikäyttöskandaalin. Sitä on käyt...