tiistai 5. kesäkuuta 2018

Born Sick, Commanded To Be Well

Eräs viime aikoina pohtimistani asioista liittyy epätäydellisyyteemme ja niinsanottuun perisyntiin.
Raamatun mukaan olemme epätäydellisiä, koska esi-isämme tekivät syntiä ja sitä kautta synti ja epätäydellisyys levisi kaikkiin heidän jälkeläisiinsä.
Tuon opetuksen mukaan jokainen maan päällä elävä ihminen on vastuussa Aadamin ja Eevan tekemästä synnistä. Tästä johtuen emme koskaan yllä Luojan normeihin vaan teemme virheitä.

Jos olemme siis epätäydellisiä syystä, johon emme ole voineet mitenkään vaikuttaa, miksi se on syytämme ja miksi meitä pidetään siitä tilivelvollisina? Miksi meidän tulee tuntea siitä katumusta ja anoa jatkuvasti anteeksiantoa ja armoa Luojalta? 
Jos olen syntynyt syntiseksi, miten sitä voidaan käyttää minua vastaan? Eikö se olisi sama kuin lähettäisi vammaisena syntyneen lapsen vankilaan koska hän ei ole terve.

Luoja "manaa" ihmisen epätäydelliseksi, sitten vaatii häneltä täydellistä toimintaa jonka sanassaan itsekin määritelee mahdottomaksi epätäydelliselle ihmiselle.

Mielestäni otsikon lainaus kirjailija Cristopher Hitchensiltä on loistava:  "We are created sick and commanded to be well". Meidät on tehty sairaiksi ja määrätty olemaan terveitä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasten ja nuorten suojeleminen hyväksikäytöltä - mitä Jehovan todistajien järjestö tekee?

Jehovan todistajien järjestö on kautta historiansa tuonut vahvasti ilmi katolisen kirkon lasten hyväksikäyttöskandaalin. Sitä on käyt...