lauantai 30. kesäkuuta 2018

Hallintoelimen epärehellisyys vol 2

Vaikka Jehova vihaa epärehellisyyttä, ei hallintoelimen jäsenillä tunnu olevan ongelmia asian kanssa. Kirjallisuudessa tuomitaan suoran valehtelun lisäksi väärän vaikutelman antaminen, osatotuuksien kertominen ja harhaanjohtaminen, ainoana poikkeuksena teokraattinen sodankäynti:

Aiemmassa kirjoituksessani viittasin Jehovantodistajien toukokuun 2015 kuukausilähetykseen, jossa hallintoelimen jäsen Stephen Lett valehteli Jehovan todistajille liittyen lahjoitusjärjestelyn muutokseen.
Teokraattinen sodankäynti ei liene sovellettavissa näihin kuukausilähetyksiin, näissähän tarjotaan hengellistä ruokaa seurakuntalaisille, ei millään tavalla toimita "Jumalan vihollisien kanssa". Lisäksi, jos tällä perusteella myös todistajille voidaan antaa väärä kuva joistain asioista, mistä todistajat voivat minkään hengellisen ruoan olevan luotettavaa, mistä kaikesta muusta annetaan epärehellistä tietoa?

Samaisessa toukokuun lähetyksessä epärehellisyys ei rajoitu ainoastaan lahjoitusjärjestelyn käsittelyyn:
Myöhemmin samassa jaksossa Lett kertoo, että lahjoituksia ei käytetä väärin, vaan ne kaikki käytetään teokraattisen toiminnan tukemiseen.
On huomioitavaa, että suomennokset hieman hämäävät, Lett käyttää vielä vakuuttavampia termejä englannin kielellä lahjoitusten käyttötarkoituksista, olen lisännyt tarkan suomennoksen joidenkin kuvankaappauksien alle.

Lahjoitusten käytöstä ei ole minkäänlaista avoimuutta, seurakuntalaisille ei millään tapaa eritellä mihin mikäkin summa heidän taskuistaan lahoitetuista varoista käytetään. Julkisesti Lett vakuuttaa, että kaikki lahjoitukset käytetään valtakunnan työn tukemiseen.
Todellisuudessa Vartiotorni-seura on joutunut maksamaan oikeuden määräämiä korvauksia miljoonia dollareita sen lasten seksuualisten hyväksikäyttötapausten huonosta käsittelystä. Alla linkit vain muutamaan uutiseen, lisäksi monta tapausta on sovittu korvauksilla ilman oikeuskäsittelyä. Voidaanko tosiaan valtakunnan työn alle sisällyttää myös nämä korvattavat summat? "For a surtenty", Sephen Lett?



"For a surtenty" Varmuudella, mikään lahjoitus ei makaa kenenkään taskuissa eikä ole väärinkäytetty."


"Ne (lahjoitukset) käytetään kaikki tukemaan valtakunnan työtä maailmanlaajuisesti."



https://www.nytimes.com/2012/06/18/us/28-million-awarded-in-jehovahs-witnesses-abuse-case.html

https://www.reuters.com/article/us-usa-abuse-california/jehovahs-witnesses-to-pay-13-5-million-in-california-sex-abuse-ruling-idUSKBN0IL2O320141101

http://theweek.com/speedreads/737910/jehovahs-witnesses-owe-4000-every-day-dont-turn-over-details-alleged-child-sex-abuse-cost-2-million-far


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasten ja nuorten suojeleminen hyväksikäytöltä - mitä Jehovan todistajien järjestö tekee?

Jehovan todistajien järjestö on kautta historiansa tuonut vahvasti ilmi katolisen kirkon lasten hyväksikäyttöskandaalin. Sitä on käyt...