torstai 27. syyskuuta 2018

Mihin aikanaan sitouduit?

Kun solmit sopimuksen, oli se sitten vuokrasopimus, työsopimus tai muu sitova sopimus, saat luettavaksesi sopimuksen johon sitoudut allekirjoittamalla sen. Sopimuksen sisältöä ei voida yksipuolisesti muuttaa, olet sitoutunut sopimukseen niillä ehdoin, eikä sitä voida yksipuolisella ilmoituksella ilman suostumustasi muuttaa - ilman, että sopimus vähintään raukeaa jos uusia ehtoja et hyväksy.
Sama ei valitettavasti päde Jehovan todistajiin. Kun solmit sitoumuksen, joka sitoo sinua loppuelämäsi, on asia johon sitoudut muutettavissa yksipuolisesti toisen osapuolen taholta.  "Sopimus" sitoo siis ainoastaan sinua, toinen osapuoli voi vapaasti vetäytyä tarjoamastaan sisällöstä ja niistä lupauksistaan jotka sinulle sitoutumisesi hetkellä oli annettu.

 
Esimerkiksi itse tutkin ennen kastettani kirjan "Sinä voit elää ikuisesti maan päällä paratiisissa".
Opin, että sukupolvi, joka näki ja ymmärsi vuoden 1914 tapahtumat, ei katoaisi ennen asiainjärjestelmän päättymistä. Se kuulosti hienolta lupaukselta, ja toi mukanaan myös vastuun käydä kasteella pian - aikaa ei ollut kuin sen sukupolven verran! Kun kävin kasteella, olin siis siinä ymmärryksessä (sikälimikäli niin nuorena pystyin asiaa täysin ymmärtämään), että koska tuon sukupolven ihmiset olivat jo kovin vanhoja, olisi loppu hyvin lähellä. Nyt tuota sukupolvea ei ole enää olemassakaan. Se lupaus on nyt unohdettu, mutta oma lupaukseni, jonka tein ennenkuin sain ajaa autoa, ottaa lainaa, tai ennenkuin olin edes maallisen rikosoikeuden silmissä vastuullisessa iässä sitoo minua yhä.

S.154

Entäpä ne ihmiset, jotka kasteellaan sitoutuivat järjestöön silloin, kun oli mahdollista erota järjestöstä ilman seuraamuksia? Hehän sitoutuivat palvelemaan Jehovaa, mutta tiesivät, että jos tulisivat toisiin ajatuksiin, heillä olisi mahdollisuus lähteä ilman seuraamuksia. Sopimusta on nyt muutettu yksipuolisesti, eikä tuota mahdollisuutta enää ole.
Ikäänkuin sinulle kaupattaisiin kallista tuotetta, epäröit, mutta sitten huomaat kaupan ehdoista, että tuotteella on palautusoikeus. Mikäli tuote rikkoutuisi tai osoittautuisi huonoksi ostokseksi, saisit täyden hyvityksen. Kun sitten lähestyt kauppaa ja toivot hyvitystä, kaupasta sinulle ilmoitetaan, että he ovat muuttaneet takuukäytäntöään, sitä ei enää ole.


Jehovan todistajan on siis alati mukauduttava mihin tahansa muutoksiin tai jopa järjenvastaisiin määräyksiin, joita järjestö jäsenilleen ohjeistaa - vailla mahdollisuutta kyseenalaistaa alkuperäistä suostumustaan niihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasten ja nuorten suojeleminen hyväksikäytöltä - mitä Jehovan todistajien järjestö tekee?

Jehovan todistajien järjestö on kautta historiansa tuonut vahvasti ilmi katolisen kirkon lasten hyväksikäyttöskandaalin. Sitä on käyt...